Gevulde aardbeien met mascarpone room

Gevulde aardbeien met mascarpone room
Voor Valentijnsdag maakte ik een koolhydraatarm hapje waarmee je jouw geliefde kunt verrassen.
Helaas heb ik dit recept toen niet meer hier gedeeld, wel is mijn recept voorbij gekomen in de nieuwsbrief van Bianca van Stylish beeld in the kitchen. https://www.stylishbeeld.com/
Ontzettend leuk was dat om een receptje te maken voor de nieuwsbrief.
Maar dit hapje is niet alleen maar speciaal voor Valentijnsdag dit hapje kun je eigenlijk altijd wel maken.
Het is een simpel receptje alleen het uithollen van de aardbeien is wel een precisie werkje.
Je moet ze voorzichtig en met beleid uithollen want de aardbeien zijn zeer kwetsbaar.
De aardbeien zijn gevuld met mascarpone room en afgemaakt met pure chocolade, hazelnootjes en munt.
De ultieme guilty pleasure met bijna geen koolhydraten.
Wie ga jij verassen met dit heerlijke hapje?

Ingrediënten voor 1 -2 personen

  • 250 gram aardbeien
  • 200 milliliter houdbare slagroom
  • 60 gram erythritol
  • 1 theelepel vanille extract
  • 250 gram mascarpone
  • 50 gram 85% pure chocolade
  • 30 gram gehakte hazelnoten
  • 4 takjes munt

Bereidingswijze

Stap 1

Was de aardbeien en halveer ze in de lengte doormidden.
Hol de aardbeien voorzichtig een klein beetje uit en leg ze op een bord.
Doe de houdbare slagroom in een kom samen met de erythritol en vanille extract en klop het met de mixer stevig.

Stap 2

Als de slagroom opgeklopt is klop je met de mixer de mascarpone erdoor tot het goed gemengd is.
Doe de mascarpone in een spuitzakje met een gekarteld spuitmondje, en spuit de room in toefjes in de aardbeien.

Stap 3

Smelt de chocolade au bain-marie en doe de chocolade in een spuitzak.
Knip met een schaar het puntje van de spuitzak af en versier de  aardbeien met chocolade.
Strooi gehakte hazelnoten over de gevulde aardbeien en maak elke aardbei af door ze te garneren met een klein blaadje munt.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *