Gehaktballen in stroganoffsaus

Comfortfood

Yes het ultieme comfortfood om je weekend mee te beginnen!
Dat zijn deze gehaktballen in stroganoffsaus.
Ik heb de stroganoff pas sinds kort ontdekt had het van tevoren nog nooit gegeten.
Maar jongens wat is dit lekker echt genieten gewoon.
Ik dacht altijd bij de naam stroganoff dat het wel een heel ingewikkeld moest zijn maar dit is echt een super simpel gerechtje.
En ontzettend smaakvol ik heb ook al de kip stroganoff gemaakt dat recept vind je hier http://queennskitchen.nl/chicken-stroganoff/
Deze keer koos ik voor gehaktballen ook ontzettend lekker.
En het mooie is ze passen prima bij een koolhydraatarme levensstijl.
Dus ik zou zeggen gauw maken dus!

Ingrediënten voor 2 – 3 personen
Voor de gehaktballen
  • 250 gram half om half gehakt
  • 1 eetlepel gehaktkruiden
  • peper en zout
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 4 – 5 eetlepels amandelmeel
  • ei
  • 1\4 theelepel maggi
  • 1\2 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel chili poeder
Voor de stroganoffsaus
  • olijfolie
  • roomboter
  • 250 gram kastanje champignons
  • 1 grote gele ui of 2 kleine uien
  • peper en zout
  • 4 teentjes knoflook
  • 70 milliliter wodka ( Dit geeft wel echt optimale smaak maar je kunt dit ook vervangen door droge witte wijn of extra bouillon )
  • 80 milliliter bouillon (kip of rundvlees)
  • 1 theelepel grove Zaanse mosterd
  • 4 punt paprika’s
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 4 blaadjes gedroogd laurier blad
  • 250 milliliter Sour cream
  • 1 eetlepel verse peterselie
Stap 1

Meng alle ingrediënten voor de gehaktballen en draai er mooie kleine gehaktballen van.
Breng een pan water aan de kook met 2 eetlepels tuinkruiden bouillonpoeder.
En kook de gehaktballen in 7 minuten gaar.
Haal ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze opzij op een bord.

Stap 2

Verwarm een grote koekenpan of hapjes pan met een klontje boter en een scheutje olijfolie.
Snijd de kastanje champignons in plakken en doe deze in de pan.
Snipper ondertussen de ui en pel de teentjes knoflook.
Voeg de ui bij de champignons en pers de knoflookteentjes uit boven de pan.
Bak de champignons 5 – 7 minuten en spatel deze af en toe om.

Stap 3

Haal de champignons uit de pan en zet deze op een bord op het aanrecht.
Doe de gehaktballen in de pan en bak ze bruin aan de buitenkant.
Was ondertussen de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
Snijd de paprika’s in repen en doe ze bij de gehaktballen in de pan.
Bak dit 5 minuten tot de gehaktballen goudbruin zijn

Tussen stap 2 en 3 door kun je je bijgerecht maken.

Stap 4

Giet de wodka bij de gehaktballen in de pan en roer dit goed door schraap met een spatel lichtjes over de bodem.
Hierdoor komen de iet wat aangebakken stukjes los en dit zorgt voor extra smaak.
Giet de bouillon, de tomatenpuree en de mosterd in de pan en roer dit door.
Doe de champignons terug in de pan.
Giet de Sour crème en de gehakte peterselie erbij en roer nog eens door
Voeg de laurierblaadjes toe en zet de deksel op de pan.
Draai het gas laag en laat dit op een laag vuur ongeveer nog 5 minuten sudderen.
De saus moet wat indikken vind je hem na de 5 minuten nog te dun laat hem dan nog 2 minuten langer in de pan.

Eet smakelijk!


1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *