Gazpacho

Om alvast in de zomersferen te komen

Nu de zon zich langzaam aan steeds meer laat zien krijg ik al ontzettend veel zin in het warme zomerweer!
Dus daarom dacht ik we gooien er een receptje in met zomerse sferen en dan maar hopen dat het helpt om de zon meer tevoorschijn te toveren.
Vandaar deze heerlijk frisse gazpacho van tomaat en paprika en komkommer.
Deze gazpacho is zo klaar en is het lekkerste ijskoud uit de koelkast.
Dit receptje doet het vast ook goed op de tapasavond.
Dus wil je een beetje Viva Espana in huis halen dan komt hier het recept voor de gazpacho.

Ingrediënten voor 2 personen
  • 400 gram trostomaten
  • 1 rode paprika
  • 1/2 komkommer
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 15 gram verse basilicum blaadjes
  • 1/8 theelepel tabasco
  • snuf verse gemalen zwarte peper
  • 1/8 theelepel vers gemalen Himalaya zout
  • olijfolie
  • snufje suiker
Voor de garnering

Schijfjes komkommer, basilicum blaadjes, blokjes paprika en halve snoeptomaatjes.

Bereidingswijze
Stap 1

Schil en snipper de ui en pel de teentjes knoflook.
Snijd de tomaten in partjes en doe ze in de blender samen met de ui en knoflook en pureer glad.
Verwijder ondertussen de zaadlijsten en zaadjes van de paprika en snijd deze in kleine reepjes.

Stap 2

Voeg de paprika en de rest van de ingrediënten samen met een klein scheutje olijfolie bij de rest in de blender en pureer de gazpacho glad.
Schenk de gazpacho in glazen en laat ze minimaal 45 minuten in de koelkast staan zodat ze goed koud worden of zet ze 15 minuten in de vriezer.
Voor het serveren kun je de glazen nog garneren met plakjes komkommer, stukjes paprika en een blaadje basilicum.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden voor het hele recept

Calorieën: 352 kcal Koolhydraten: 35 g Vet: 16,8 g Eiwit: 7,6 g

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 176 kcal Koolhydraten: 17,5 g Vet: 8,4 g Eiwit: 3,8 g

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *