Feta dip met geroosterde tomaten

Heerlijke feta dip met sappige geroosterde tomaten.

Voor bij mijn zelfgebakken Naan maakte ik een heerlijke frisse feta dip met geroosterde tomaten.
Tomaten worden kort geroosterd met wat olie en knoflook in de oven.
De feta dip maak je heel simpel in een foodprocessor.
Je mengt de feta met sour cream en philadelphia laat dit even draaien en het resultaat is een heerlijk romige dip.
Feta dip met geroosterde tomaten is heerlijk met naan maar kan ook prima op een toastje.
Een groot succes op de borrelplank!

Feta dip met geroosterde tomaten

Verrassende dip voor bij de borrel!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 35 min
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken Grieks, Nederlands
Porties 10 personen

Ingrediënten
  

  • 225 gram Feta kaas
  • 55 gram Philadelphia naturel
  • 3 eetlepels Sour crème
  • 150 gram Snoep tomaten of cherry tomaten
  • 2 theelepels Olijfolie
  • 2 teentjes Knoflook geperst
  • Zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Breek de feta in grove stukken en doe ze samen met de Philadelphia, sour crème en wat peper en zout in de foodprocessor (of gebruik een staafmixer) en pureer ze glad.
  • Doe de feta dip in een schaal en zet 30 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de tomaten onder de kraan en dep ze droog.
  • Doe 1 eetlepel olijfolie in een ovenschaal pers hier de teentjes knoflook boven uit en rol de tomaten erdoor.
  • Rooster de tomaten 20 minuten in het midden van de oven op 200 graden.
  • Laat ze na het roosteren even 5 minuten afkoelen.
  • Schep de feta dip op een bord giet 1 eetlepels olijfolie erover en schep de geroosterde tomaten inclusief het vocht erop.
  • Serveer met naan of een toastje.

Notities

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept